Bloggen v 5

”Nej se det snöar…

Lite snö som ligger kvar i stan kan ibland kännas som en lyxvara, för det är inte alltid den gör det även om det snöat på under natten, men nu har den sett till att stanna och vi har verkligen fått leka i och med den!!!

Förra fredagen tog vi vårt gympapass ute i pulkabacken. Hela kroppen och många fler muskler än man tror används när vi pulsar uppför backen, när vi sätter oss på rumpan och ska försöka håller balansen på stjärtlappen för att få bra fart och alla de små musklerna i ansiktet när vi skrattar för att det är så härligt att swisha nerför backen!

Att röra sig ute såhär i kalla vintern är såklart en större utmaning när en har så mycket kläder på sig. I skogen inte minst. Vi tog oss till skogen förra veckan och denna vecka för att se hur fåglarna ätit av vår egenhändigt gjorda fågelmat. Brödet vi hängde upp var uppätet, det hängde bara två trådar kvar fr brödet vilka vi tog med hem igen. Frågan var bara vem som ätt och tagit med  sig det gröna nätet som satt om fågeljordnötterna?!?

I förrgår (30/1) levererade vi ytterligare fågelmat som Pandabjörnarna gjort och genast kom kolstrasten och tittade nyfiket på det för  att sedan börja äta av våra goda taljbollar. Jo, två äppelhalvor lämnade vi också kvar.

 

Vi pratade med Elton och om hans kompisar ( Elton är en ekorre), hur de har det på vintern. Elton berättade att det var svårt att hitta mat, men har man tur så lägger människorna ut mat till fåglarna och det gillar vi ekorrar också! Tur att i lägger ut mat till fåglarna, för då kan man säga att vi även matar ekorrar!

Elton visade på ekorrespår i snön och matspår efter ekorrarna.

En av våra yngsta Pandabjörnar uppmärksammade en liten gran ochasåg. började genast dansa runt granen och vi var inte sena med att hänga efter. Vi sjöng ”granen sover” ett antal gånger och det önskades ”Lilla bocken Bruse”.

I skogen var vår nya kompis ”Stubben” med. Han som älskar naturen och värnar om allt i naturen. Han är god vän med Allemansrätten som några av er redan hört talas om. Stubben gav oss en uppgift och det var att plantera olika kärnor och frön som han sedan vill att vi planterar ut i hans skog i vår. Sagt och gjort, vi såg till att få ner ett och annat i jorden vilket var väldigt uppskattat.

Vi avslutade denna vecka med att göra ett fantastiskt härligt besök på Naturhistoriska museet för att titta på fåglar och djuren i vår svenska skog. Foton från detta besök kommer sitta på förskolans väggar.

Ha en fantastiskt snöig helg!

Anna Bettan Gun

 

 

 

 

En kommentar till “Bloggen v 5”

  1. Som alltid roligt att läsa om vadni gjort! A tyckte att det var särskilt roligt att göra fågelmat och ville gärna göra det även hemma. Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *