Bloggen v.50

Hej Bloggen,

Tänk att det redan är Lucia och att terminen snart är slut, vart tog tiden egentligen vägen? Vi har lärt oss massor och haft väldigt roligt men fort har det gått.

Förra veckan åkte vi till ArkDes för att titta och rösta på vårt pepparkakshus som finns med på utställningen. Vi såg många fina hus och tyvärr var det inte bara vi som hade byggt en vulkan. Det fanns 32 stycken vulkaner för att vara exakt. Ni har väl inte glömt att rösta på vårt bidrag som är nummer 18#. Ni har till söndag på er så be alla ni känner att gå in och rösta☺️

När vi skulle åka hem från museet ville barnen åka båten till Slussen istället för att gå över bron och ta bussen så då gjorde vi det. 

När vi klev av båten var vi tvungna att gå fram och titta på Stockholms största gran på nära håll. Vi såg den på långt håll när vi gick till museet. Hur har de fått dit granen? Är den riktig? Växer den? Var några av frågorna som barnen ville ha svar på.

Vår adventskalender i år är en egentillverkad Qr-kods kalender. Barnen har skapat egna luckor och i varje lucka finns en Qr-kod. Ett barn scannar koden och bakom varje kod gömmer sig ett uppdrag som skall lösas tillsammans. Hittills har det varit olika lekar som ”Gröten kokar över” och massagesagor. Vi har gjort olika mattekluringar och spelat Plockisspelet. I veckan fick vi bland annat ett experimentuppdrag om en gran och ett skelettuppdrag där vi hjälptes åt att sätta ihop ett dinosaurieskelett. 

Vi är även igång med vårt julpyssel. I år är temat återbruka. Barnen har skapt egna snöglober av glasburkar, lera och dinosaurier.

Barnen har också gjort julgranar av glasspinnar och pinnar som vi tagit med oss hem från skogen. Vi pratar om vilken pinne som är störst och vilken som är minst. Vi mäter och bryter av våra pinnar tills vi får den storlek vi vill ha. Hur ska de ligga för att hamna i storleksordning? Sedan dekorerar vi våra granar med paljetter och kulor tills vi blir nöjda.

Barnen har även tillverkat ljusblommor av värmeljushållare. De böjer och formar hållarna till blomblad och limmar med limpistolen.

Det har även hunnit skapas tomtar av lera. Vi tittar på bilder av tomtar för att få inspiration. Det har gjorts många olika nissar den här veckan. Nu väntar vi på att alla ska torka ordentligt så att vi kan måla och lacka dom.

I tisdags hade vi terminens sista femårs och brunbjörnsgrupp. På femårsgruppen bakades det pepparkakor i olika former. Det gjordes cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar. Vi kommer fortsätta vårt arbete med de olika geometriska blocken nästa termin. Brunbjörnsgruppen hade sin avslutning i pulkabacken. Det gäller att passa på när det kommer lite snö😊 

Det var allt för denna gång!

Glad Lucia 

Tina & Lotta

En kommentar till “Bloggen v.50”

  1. Tack för ett fantastiskt fint lussefirande! Så duktiga, fina barn och härlig stämning. En så fin upplevelse för både barn och föräldrar! Tack för allt ni gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *