Bloggen v. 6

Hej Bloggen

Den här veckan har gått i vinterns tecken. Vi började veckan med att skapa med flaskfärg. Vad är ett vinterlandskap? Vi pratar om hur det kan se ut och vilka färger vi ser på vintern. Vi börjar rita vårt landskap med en tuschpenna sen gäller det att jobba med flaskfärgerna för att få fram just den färg vi vill ha. 

Vi pratar om hur saker kan spegla sig i vatten. Hur ser det ut? Hur gör vi för att få vår målning att spegla sig i vattnet?

I tisdags började vi bygga av all snö på vår gård. Det skapades snögubbar och snökojor. Vi hjälps åt för att få kojan stor så att många kan få plats. Vi stärker upp kanterna så det ska hålla. Hur stor ska snögubben bli? Vi måste göra fler så den inte blir ensam.

I onsdags begav vi oss iväg till pulkabacken för att racea mot varandra på madrasser. Eftersom det hade fryst på under natten var vi beredda på att det skulle gå fort. Det gjorde det också. Vi åkte ner alla på en lång rad och tog över hela backen. ”Se upp i backen, sju hål i nacken” Alla stackars hundägare som gick på gångvägen fick se upp när vi kom farande. 

I torsdags fortsatte vi vårt byggande på gården. Vi tog ut vattenfärger och dekorerade vår snökoja. Tidigare i veckan har barnen experimenterat med vatten. Vi fyllde många olika formar med vatten som sedan fick stå ute ett par dagar för att frysa till sig. Dessa målade vi också i vackra färger. Vi skapade även egna fina ljuslyktor som fick dekorera vår koja.

Idag fredag har vi åkt skridskor. Vår balans har vi tränat, då vi har övat på att åka på ett ben. Nytt för idag var att hoppa över käppar som låg på isen. Vår kompis Björne fick vara med oss på isen och åka karusell i vår fallskärm.


Förra fredagen hade vi vårt efterlängtade gosedjursparty. Som vi längtat. Det var många gosedjur som dekorerade vår soffa medan de väntade på att discot skulle starta. Vi dansade tidningsdansen, dansstopp och lekte lekar. Vilket party det blev!

Det var allt för denna gång, trevlig helg!

Tina & Lotta

2 reaktioner till “Bloggen v. 6”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *