Bloggen v 7

Vart tog all snö vägen…? Februari började verkligen som denna månad så fint kallas för, VABruari…men nu verkar äntligen VABruari vara över för vår del och ALLA är tillbaka!!!!

För att stärka vår kropp och bättra på vår hälsa så har vi det senaste veckorna på gympan fokuserat på pulshöjande aktiviteter. Vi har introducerat nya låtar och lite mer utmanande och avancerade rörelser. Det är jobbigt men kul tycker både barnen och vi vuxna! Vi har avslutat med att sitta och ro samtidigt som den stora fallskärmen, som ska symbolisera havets vågor,  får sväva fram över barnens huvuden. Roligt med lite variation och bredd i aktiviteterna under våra ”gympapass”. Vi har även den här veckan börjat med att ha en rörelsestund ute på gården ihop allihopa. Valledansen har dansats mycket till!

Isbjörnarna har jobbat med IKT ihop med vårt årstidstema Vinter genom att använda Bee-Bot. Det gällde då att lyckas programmera biet så att det kunde hitta olika vinterkläder. ( Behöver bin kläder? Nej, kanske inte men de kan ju leta efter dem i alla fall ) Barnen har nu fått klart för sig att det går att programmera hela vägen på en gång, men att man även kan göra delsträckor. Spännande att upptäcka hur tankarna går.

Vi skapar en hel del runt vintertemat. Senaste tiden så har vi tränat mycket på finmotoriken, genom att göra snöflingor med olika tekniker och hantera saxen. Det kan vara lite knepigt ibland med att koordinera ögat med handen, men då man lyckas känns det ju så bra! Att se glädjen i barnens ögon när de klarar av något som var ett hinder innan, är en härlig belöning.  Alstren finns att beskåda i fönstren i Pandarummet.

Som ni säkert sett och förstått så har vi valt att lägga mycket krut på vikten av sopsortering och att värna om vår miljö. Förskolan svämmar över av sopsamlarmonster lite här och var, och senaste nytt är att vi nu har återvinningskärl som vi ska ta med oss regelbundet och tömma i rätt kärl utanför Hemköp på Upplandsgatan. Barnen är intresserade och lär sig fort om vad som ska sorteras var. Att sedan monstren har helt olika utseende och gillar olika saker gör ju också att de blir spännande och roliga (och lite läskiga)!

Vår vana trogen så tog vi bussen till skogen som vanligt på onsdagen. Solen sken och det värmde skönt på kinderna. I skogen träffade vi på våra gamla bekanta Elton och Allemansråttan som gav oss ett uppdrag. Vi skulle samla kottar. Några fick uppdraget två kottar, andra samlade fem och några skulle samla så många som tio, två händer! Vi samlade i olika högar som var rektanglar, trianglar och cirklar. Vet ni hur många kottar en ekorre behöver per dag? Jo, frön från ca 30 kottar!!! 

Ett biblioteksbesök i liten grupp har vi hunnit med också. Vi lånade fler böcker som handlade om vintern. Fullt med snö i alla böcker till skillnad mot de snöfria gatorna i Vasastan. Tänk vad snabbt vädret kan växla!

Även om vi Pandabjörnar och Isbjörnar inte var med på Brunbjörnarna och Grizzlybjörnarnas skridskoavslutning igår så var vi stola över dom, för vi vet hur alla har utvecklats under säsongen. Vi ser upp till våra stora björnvänner som förutom är så bra på att åka även vågar visa upp detta för publik! Några av oss längtar efter att få lära oss åka skridskor av Tina och Lotta.

Trevlig varmare vårliknande helg önskar vi er!

Bettan  Madde Anna

 

 

 

 

 

En kommentar till “Bloggen v 7”

  1. Roligt att få veta mer om vad ni gjort. Från A kan vi få höra att ni hämtat kottar, men roligt att förstå vad ni gjort mer med dem. Valle är poppis hemma också nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *