Bloggen v.8

Hej Bloggen,

Som många av er redan vet har vi nu haft vår första spelhåla på Björnen. Vilken hit det blev. Barnen hade med sig olika brädspel hemifrån. Vi gick igenom alla spel och regler tillsammans och barnen berättade stolt om sina spel. Vi dukade upp spelen vid olika bord och barnen lånade av varandra och spelade tillsammans. Vi tränar oss i turtagning, tärningens prickar och koncentrationsförmåga. Vi kommer såklart ha spelhåla igen!

 

Vi har ju under en längre tid lekt sushibar och café inne hos de äldre björnarna. Det har pärlats både glassar och klubbor till caféet under en tid nu. Vi har pratat om vad de olika bakverken kan kosta. Betalar vi med pengar eller kort? Kan vi betala med swish? Några barn har pärlat egna mobiltelefoner och mobilskal. I början av veckan kom vi fram till att det måste finnas en prislista för det gör det på alla caféer. Vad ska det stå på listan? Hur mycket kostar en bulle egentligen?

Den här veckan har vi skapat i 3D. Barnen har ju en längre tid nu pärlat i 3D så för att utmana barnen lite fick de i veckan skapa olika björnar i papper. Vi pratar om vad 3D är. Hur gör vi för att björnen ska stå ut från pappret? Vad finns det för olika björnar? Vilken färg har en koala björn? Vi använder oss av begreppen framför, bakom, större än och mindre än. 

När vi var i skogen den här veckan jobbade vi även där med matematik. Vi tog med oss två tärningar för att fortsätta träna oss i tärningens prickar och antal. Barnen adderade prickarna och gav olika uppdrag till sina kompisar. Tre plus fyra det blir sju, gör sju snurrhopp.

 

Vi tränade även på begreppen hälften och dubbelt. Hitta en pinne som är hälften så lång som din arm. Finns det en pinne som är dubbelt så lång som din hand? Hitta en pinne som är hälften så lång som dig själv. Kan du hitta en pinne som är lika lång som din fot? Eller lika lång som dig själv?

Vi har under en månads tid jobbat med Kapten Reko med de äldre barnen. Kapten Reko har skrivit brev till barnen och givit oss olika uppdrag kring hållbar utveckling. Hur mycket mat slänger vi? Måste vi slänga maten och vart slänger vi maten och alla förpackningar som maten ligger i. Det är riktigt roligt att se vad mycket barnen redan kan och vet. Alla barnen vet vart vi ska återvinna och varför. Nu har vi klarat alla fyra uppdrag och kommer snart att få träffa Kapten Reko på riktigt! Oj vad vi längtar😊

Det var allt för denna gång, trevlig helg!

Madde & Lotta

En kommentar till “Bloggen v.8”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *