Bloggen v 8

Då intresset varit väldigt stort runt dinosaurierna och tiden de levde i så var kopplingen till fossiler ganska självklar. Vi pratade om vad fossiler är och kom fram till att vi kunde skapa egna. Vi gjorde saltdeg som fick bli materialet vi skulle trycka i. Recept på degen lästes och tillsammans måttade vi upp ingredienserna. Mycket salt var det i så det var inte gott att äta!Lite svart färg i också, så liknade den marmor. 

I dinosaurieprojektet har vi även hunnit med att bygga modeller av olika dinosaurier av blötlagda ärtor och tandpetare. Dessa finns nu att beskåda på förskolan. 

Då vi tidigare gjort dinosaurieskelett och sett skelett från både apor och människor på Naturhistoriska, så har vi så smått kommit in på hur människan är uppbyggd och därmed vänt vårt projekt mot människokroppen. 

Barnen har med stort intresse gått in för detta och skapat människoskelett med hjälp av bomullspinnar och lim. 

En del tyckte att det fanns lite VÄL mycket ben att klistra på plats. 

Om intresset fortsätter så kommer vi framöver att jobba med kroppen och dess funktioner. 

Som ni redan vet så lägger vi ju mycket krut på att röra på oss och det på många olika sätt. Vi fortsätter att åka skridskor och gläds ihop med barnen då det går framåt hela tiden. En eloge till alla barn som kämpar på så bra!

En dag gick vi till Hälsingehöjden och spelade en bandymatch. Det blev en intensiv kamp och matchen slutade 1-1. 

Efter matchen så lekte vi i parken och tränade ännu mera muskler. 

Brunbjörnsgruppen har lagt fokus på våra fyra årstider. Månaderna är ganska lätta att komma ihåg, men trots att årstiderna bara är fyra,  så är de svårare. Vi har haft frågesport och sjungit och dansat till årstidssånger. 

-När tycker du att man behöver ett paraply?

-Vilken färg associerar du med sommaren? 

Det kan bli många olika motiveringar till frågor om årstiderna. 

När vi var i skogen så fick vi en härlig känsla av att det nog inte är så länge innan vi har vår i vår stad. Solen sken och värmde våra kinder. 

Barnen ville inte alls åka hem utan tyckte att vi skulle stanna hela dagen. Dessvärre gick ju inte det då vi inte hade någon lunch med oss, men framöver ska vi se till att det blir heldagar ute i det fria. 

Vi hade tagit med oss ett mikroskopägg som är en fantastisk uppfinning. Man kopplar ägget till en iPad och på skärmen visas då det man tittar på i stor förstoring. Vi tog kort på en myra som blev lika stor som hela skärmen!

Vi lekte också dinosaurielekar då man föreställer en specifik dinosaurie som visas på en stor tärning. 

Avslutningsvis så hoppade vi från ett berg och tog en massa bilder på varandra. 

Önskar er alla en härlig helg och ett mysigt sportlov för er som är lediga!

Lotta, Madde, Cissi och Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *