Bloggen v. 9

Jag är grön, älskar att sjunga, dansa och spela på olika instrument, vem är jag?!? ”Barbalala” såklart! I förra veckan presenterade sig Barbaskön lite mer för oss. Hon hade med sig en hel påse med olika rytminstrument och en xylofon. Hon visade oss hur vi skulle spela starkt och svagt med instrumenten vilket vi såklart provade på. Det gick ju som en dans! Till den gemensamma sångsamling vi har ihop med storbjörnarna tog vi med Barbalalas instrumentpåse och vi blev ett härligt stort spelande gäng som turades om om instrumenten.

Till skogen hade Barbaflink tagit med sig Barbamemory som vi spelade ute bland träden…Han hade gömt ett av korten i varje par vid olika träd, sen gällde det för oss att hitta rätt kort så vi fick alla par. Det var klurigt, men annorlunda kul. Ett till ett principen, vända upp och vända ner och komma ihåg vilket kort man tittat på och vilka man inte tittat på. Samarbete uppstod efter en stund när det visade sig att en kompis inte hittat sina par. Sen var det barnens tur att lägga ut korten bland träden, blåbärsriset och stenarna. Nu kom dialogen och samarbetet igång direkt!

”-Här är Barbabok, var är den andra?”

Den här veckan har vi klämt, känt och knådat play-dop ihop med Barbapapa. Vi tittade på Barbapapa för att se hur han ser ut och formade degen efter våra egna förmågor. Några tyckte det var bäst att smaka lite, men degen var inte så god, så det var bättre att mata Barbamama med den.

Barbamama tycker nog bättre om degen…

På dramat i veckan fick barnen om de ville förvandlas till någon ur Barnfamiljen genom våra Barba T-shirtar. Med hjälp av magneter fick de fiska upp varsin Barbapapa som gav ett uppdrag. Här är uppdraget att leka Hunden och benet tillsammans.

Fettisdagen firades med ett alldeles eget Semelcafé. Några barn vispade grädden och blandade till mandelmassan och dukade fint med servetter. Sedan fick i stå i kö för att välja ut sitt bröd och lägga på mandelmassa och få spritsad grädde. Det blev en väldigt god semla att njut av. Mums filibabba!

Idag när vi skulle ha rörelse förvandlade Barbabarnen om sig till stjärtlappar och vi gick till backen vid krokodilparken. Det är ganska kämpigt att ta sig uppför backen när det är snöigt och halt. Utför backen går det desto fortare. Barnens kommentarer när vi kom hem löd, ”BarbaLaLa och Barbazoo var snabbast.” ”Barbaflink åkte inte snabbt alls och han kom kortast.” ”Snöflingorna var fina.”

Se upp i backen, sju hål i nacken!

Äntligen har vi kommit till slutet av Vabruari och nu önskar vi att alla håller sig friska hela våren. Ha en riktigt härlig helg.

Bettan & Tina

5 reaktioner till “Bloggen v. 9”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *