Bloggen v 9

.”-… nu tar vi kälkarna fram och skidorna på och sen vi åka i backen, ja hej vad det går” Den textraden är passande för denna vecka då det är sportlov och många av våra barn har åkt dit snön ligger vit på marken. Nä, alla som är lediga har inte valt ställen där de behöver ta på sig mer kläder än här i Stockholm, utan de har valt platser där shorts, baddräkt och flip-flop passar bättre. Det här året slår vi nog rekord i ”sportlovslediga barn” hos oss på Björnen. Det kändes rätt konstigt första dagen, att vara så få till antalet, både för barnen och för oss pedagoger.

I veckan har vi utifrån barnens önskan tagit oss till parker de önskat. En som stod högt upp på önskelistan var ”Rålis”. Sagt och gjort, vi packade ihop lunchsaker (grilla hamburgare), tog bussen dit. En hel dag i denna fantastiska park som har så mycket skoj att erbjuda. Någon vintersport blev det inte just här, men mycket rörelse fick vi. Att rida käpphäst är nog så ansträngade för kroppen. Har man, som våra barn, precis börjat spela pingis, så blir man tvungen att ständigt springa och hämta den där lilla fantastikt lätta bollen som bara flyger hit och dit för att man inte alltid träffar bollen… inte lätt, men kul!

Likaså tränades en arm flitigt vid bowlingbanan. Ett riktigt klot, dock i modell lättare, men ändå. Att gå upp och nedför backen vid kulbanan blev god benträning. En kulas rörelse i olika banor är fascinerande och det gör att man kan hålla på lääääänge vid den lekstationen.

Som tur var fanns där också ett bageri där vi kunde förse oss med diverse godsaker. Ganska dyrt tyckte vi vuxna att det var, men det fanns ingen förståelse för. Det var bara att betala ”hundratusenfemtio kronor” för en glass med strössel på!!!

Jo, barnen såg till att vi pedagoger också fick oss en genomkörare. Linbanan är en sån uppfinning där vi vuxna behöver vara behjälpliga. Vi får oss ett styrkepass ( lyft av barn upp och ner) och kortare intervallpass ( då vi springer brevid den som åker linbanan, om så önskas) Liksaså fanns en sådan där slängsläde som är så populär att sätta upp i parklekar vintertid. Vet vi vilken jag menar?!? Är som en stor spark där barnen sitter fyra på rad. Superkul för barnen att åka…. suuuuuperjobbigt att springa igång den och sparka, men helt klart bra vardagsmotion för oss pedagoger 🙂

Jo, visst ja, vi provade faktiskt på en vintersport! Titta på det här!

Näst sista dagen på förskoleveckan utförde några en vintersport, skridskor. Vi åker ju med Brun – och Grizzlybjörnarna varje vecka, men vi passade på innan de låter isen smälta ner. Just den här gången hade vi med oss en gäst (tidigare S-E Björnenbarn) och en av våra Isbjörnar.

De andra tog bussen till Humlan där det grävdes med en väldigt rolig, men svår grävskopa. Tur det inte var några andra barn i parken som vi hade varit tvugna att dela den med, för den var hårdvaluta. Precis som i Rålis, kunde vi köpa glass i Humlan, vilket var perfekt. Billig var den också!

Vi avslutar denna sportlovsvecka med att några av barnen besökte Skansen medakvariet i sikte. Vi såg så många nya djur vi inte sett förrut! Den andra gruppen hoppade på bussen tog sig till Kronobergparken.

Nu tar vi helg och hälsar alla välkomna tillbaka på måndag!

Trevlig helg önskar, Bettan, Emma, Lotta, Madde och Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *