Bloggen v35

Tjolahopp tjolahej Bloggen,

Vet du vad, nu är alla våra nya kompisar inskolade och har klarat av att vara hos oss på egen hand, d v s, utan någon/ några vårdnadshavare! Det går väldigt väldigt bra, men visst, det känns det lite småjobbigt när man måste säga ”hej då” på morgnarna, men det går över inom kort och sen är ju dagarna fyllda med lärande och lek ihop med alla kompisar. Totalt har vi fått sju nya kompisar till vår yngre björngrupp.

Dessa veckor har vi fokuserat på att våra nya Pandabjörnar och Isbjörnar ska komma in i gruppen och lära känna oss ”gamla” barn och vi dom såklart. Vi har helt enkelt varit mycket tillsammans för att kunna skapa en god gruppkänsla genom dagarna på S-E Björnen.

Detta har vi bl a gjort: Just nu är det hög tid för alla husägare som har äppelträd att skörda den enorma mängd frukt som givits i år och vi har fått äpplen från just några av barnen som har tillgång till äppelträd. Därför har vi Pandabjörnar och Isbjörnar börjat på ett miniprojekt kring äpplen. Vi har tittat på dess färger, jämfört de olika äpplena i storlek, visat på och pratat om begreppen hel, halv och fjärdedelar, i matematikens ”bråkiga” värld.

Vi har planterat äppelkärnor i en gemensam kruka och gjort ett gemensamt äppelträd där barnen fått skapa egna äpplen på olika sätt. Trädet sitter  inne i Pandarummet. Hunnit med att göra äppelkompott innan helgen, för att bjuda på i nästa vecka gjorde vi också.

Förra veckan hade vi en väldigt kort och annorlunda rörelse/ gympastund ute på gården…inte till allas förtjusning, för varför var det inte som vanligt med uppvärmning, hinderbana och avslappning?!? Kan man verkligen fråga sig…idag blev det som ”vanligt” och det blev ett bra härligt gympapass där värme alstrades från våra kroppar, där pirr och lite läskighetskänsla kröp in på kroppen, men framför allt där mycket glädje fanns. Vi flög till savannen där vi återigen träffade sköldpaddorna, aktade oss för krokodilerna och just den här dagen fick vi krypa in i lejongrottan. Jo, gå på hängbron gjorde vi också. 

(bild fr uppvärmingen)

I torsdags bestämde vi oss för att åka iväg till vårt skogsviste med hela gruppen, Pandabjörnarna och Isbjörnarna. Vi ville se hur det såg ut där efter sommaren. Visst var det härligt att komma dit och det var sig rätt likt. Ett kojbygge sattes igång, det samlades ved till elden där vi sedan grillade korv. Vi hade också en låååååång häst som kunde trava åt olika håll (en stock) samtidigt. Nä, alla ville verkligen inte åka hem när tiden var kommen. Nästa vecka stannar vi längre.

Fin glöd, perfekt att grilla vegetarisk korv över!

Tack för veckan allihopa och ha en skön helg!

Bettan Madde Anna

 

 

 

 

En kommentar till “Bloggen v35”

  1. Tjusigt! Bara ingen säger hälftedelar, då kan man räkna med bråk! Ser ut som en toppenstart på hösten. Lycka till på planeringsdagarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *