Bloggen v36

Hej bloggen,

Så var det fredag igen och dags för ett nytt inlägg. Tycker veckorna går alldeles för fort. Men det är väl som man säger tiden går fort när man har roligt, och roligt har vi😊

Under dom senaste två veckorna har vi fortsatt med olika samarbetsövningar och vårt arbete med tema kompis. Vi har bland annat gjort naturmemory tillsammans. Massor av olika bilder hänger upphängda i skogen på lite kluriga ställen sen gäller det att tillsammans två och två leta reda på samma bild som de fått för att bilda ett par. Hur många par lyckas vi hitta tillsammans?

 

Vi har även gjort andra samarbetsövningar där vi ska försöka flytta en boll över varandras huvuden utan att tappa bollen, det var lite klurigt.

Att rulla bollen mellan benen på sina kompisar utan att den rullar iväg var lite svårt det också.

I början av den här veckan skapade vi popkonst i olika glada färger. Vi pratar om att vi alla är olika och unika. Och att det är tur att vi är så olika för annars skulle vi nog inte ha så roligt tillsammans om vi alla var likadana. Vi ritar av en hand, klipper ut den och trycker sedan ett svart handtryck på vår utklippta hand. Våra händer sitter på väggen för beskådning.

 

Vi har även hunnit med ett besök i Vasaparken den här veckan. Vi utmanar oss själva genom att klättra i klätterväggen och i spindelnätet.

Vi leker med käpphästarna och bygger upp hinder tillsammans som hästarna försöker ta sig över utan att riva.

I onsdags när vi var i Lill-Janskogen spelade vi naturbingo i mindre grupper. Här gällde det att försöka hitta olika naturföremål och lägga på bingobrickan. När vi lyckas fylla hela bricka ropar vi BINGO! Det var inte så lätt att hitta något från ett djur eller djurbajs, men vi lyckades till slut.

Vi passade även på att leka Pomperipossa när vi var i skogen. Ett barn är Pomperipossa och ska gömma en kompis under sin mossa, sen får de övriga kompisarna gissa vilken kompis som ligger under mossan.

Idag var det äntligen dags för vårt årliga Bamselopp. Vi har ju som ni vet tränat genom att springa sträckan på 400 m flera gånger. Vi hade även bjudit in våra kompisar från förskolan Röhran att springa med oss. Innan loppet värmde vi upp vår kropp för att inte skada oss. Det fanns två olika startgrupper och vi ställde upp oss för att heja på våra yngre kompisar som fick starta först. När det till slut blev vår tur att springa ställde vi upp oss vid startlinjen. Sen gick starten….

Efter loppet fick alla varsin medalj.

Det var allt för denna gång!

Trevlig helg

Tina, Anna & Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *