Bloggen v42

Hej Bloggen,

Så var det fredag igen och dags för ett nytt blogginlägg😊

Den här veckan har vi jobbat med Barnkonventionen på olika sätt. Vi kommer fortsätta det arbetet fram till torsdag nästa vecka då vi avslutar det hela med ett drop in fika. Vi har pratat om vad barnkonventionen är för någonting och att barn har många olika rättigheter. Vi startade med att göra varsin bok som vi kan fylla med all kunskap vi skaffar oss om barnkonventionen. Vi började med att göra framsidan på boken.

Vi har ritat av en kompis som kommer få sitta på väggen och representera ”barnet” i barnkonventionen. Väggen kommer sedan fyllas på med rättigheter under veckans gång.

”Alla barn har rätt till lek, vila och fritid” Den artikeln fick vi lära oss mer om när vi var i skogen i onsdags. Vi läser en saga ur våra kompisböcker kring artikeln, sedan diskuterar vi tillsammans. 

Tillsammans byggde vi en koja som vi sedan lekte i.

Vilken tur att vi alla är olika.Hur skulle det bli om vi alla vore likadana? Det skulle vara tråkigt. Hur skulle vi kunna se skillnad på varann? Då skulle vi behöva lukta på varann för att veta vem som är vem. Det var några av svaren vi fick när vi frågade barnen den frågan. Så vi kom fram till att det var tur att vi alla är olika😊

I torsdags pratade vi om att alla barn har rätt till ett eget namn. Vi pratar om vad vi heter och varför vi fick just det namnet. Vad betyder mitt namn? Alla fick med sig frågorna hem för att diskutera med sina föräldrar. Tillsammans läste vi sen en saga ur kompisböckerna. 

I fredags jobbade vi vidare i våra egengjorda böcker. Vi skrev och ritade utifrån de artiklar vi pratat om i veckan. Vår ”kompis” som vi ritade i början veckan blev fint dekorerad och fick sedan flytta upp på väggen.

Det var allt för denna gång!

Trevlig helg

Tina & Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *