Bloggen vecka 2

Välkommen tillbaka efter en förhoppningsvis härlig julledighet och välkommen även till terminens första blogg.

Nu har de flesta barn kommit tillbaka och vi har mjukstartat lite utan våra fasta aktiviteter.


I början av veckan så gladdes ju både små och stora över att det kommit snö som fick ligga kvar. Vi gick till parken och konstaterade att det var bra mycket halare ( och roligare) i rutschkanan då.
En dag så var det helt perfekt kramsnö så vi hjälptes åt att bygga en snölykta. Man får vara försiktig så att den inte rasar.


Till slut satte vi i ett led-ljus som lyste så vackert då det blev mörkt. Tyvärr blev det mildare ute, så nästa morgon så fanns det bara massa vatten och ett ensamt ljus kvar på gården.
Efter den upptäckten var det många barn som reflekterade över det faktum över att vatten kommer i olika former. Det har vi ju en populär låt om som vi gärna sjunger!

Som traditionen bjuder så dansade vi även detta år ut julen. Vi tog ut julgranen på stora gården, ställde upp oss i en stor ring och så dansade vi till de traditionella låtarna som ” Små grodorna”, ”Karusellen” och ” Nu är julen slut”. Vi avslutade förstås med ”Raketen”.
Nu åker julgranen ner i källaren igen och kommer upp om 11 månader igen!

Den här veckan har barnen även skapat egna snögubbar av papper. Vi har pratat om vilken form snögubben har och att bollarna i snögubben ofta är olika stora. Vi har lärt oss vad ordet bokstavera betyder. Barnen har fått bokstavera sina namn och de som ville fick även bokstavera andra ord. Vi tränar på vad bokstäverna heter och hur de låter. Hur många bokstäver har du i ditt namn? Barnen har sedan skapat snögubbar som har lika många bollar som antal bokstäver i sitt namn. De ritar av cirklar och klipper ut dom.

”Min snögubbe ska ha en hatt.” ” Min ska ha en svart hatt” ”Min kommer bli jättestor för jag har nio bokstäver i mitt namn.”

För att barnen skulle förstå innebörden av ordet bokstavera sjöng vi även sånger där vi bokstaverar ord tillsammans i sången. En sång som vi sjöng både på svenska och engelska är ”Den lilla hunden Bingo”. Den är lite klurig för man ska inte bara bokstavera B I N G O utan du ska även byta ut varje bokstav mot ett klapp ljud. Testa gärna får ni se😊

Vi avslutade veckan med att åka skridskor i Vasaparken. Det var riktigt blåsigt tyvärr. Alla koner och sittunderlag blåste iväg. Vi fick använda skor som koner och det gick såklart bra det med. Vi var nästan helt ensamma på isen. För några av barnen var det första gången de stod på ett par skridskor medans några är inne på sin andra säsong. Vi delade därför in oss i två grupper för att alla ska få utmaning där dom befinner sig.

Vi har tränat på att ställa oss upp när vi ramlat. Vi har tränat på att åka baklänges, åka köttbulle, åka snabbt och stanna. Vi värmde upp kroppen till fågeldansen.🐥

Det var allt för denna gång. Ha en härlig helg!

Lotta, Madde, Inkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *