Bloggen vecka 44

Höst- och läslov för skolbarnen och många barn har varit tillsammans med de äldre syskonen hemma, eller på resande fot denna vecka. Dessvärre har det även dykt upp diverse åkommor som vattkoppor och öroninflammation, så skaran som varit på förskolan denna vecka har varit liten.

Under veckan som gått så har våra ordinarie aktiviteter fått vila. En dag gick vi till Vasaparken för att leka men just när vi kom dit så visade det sig att det skulle bli en teaterföreställning för barn. Den hette Ludde och Gnutta och handlade om två syskon som rätt ofta bråkade och hade svårt att komma överens. Lyckligtvis så hade de lika ofta en lösning på problemen som de ställdes inför. Då vädret var härligt och alla ville stanna kvar, så bestämde vi oss för att hämta lunchen från förskolan och äta den i parken. Tänk att kyckling med couscous kan smaka så gott som det gjorde. Det var säkert för att vi åt ute i det fria.

En annan dag så tog vi bussen till Skansen, för att se på en utställning om livet i hav och sjöar och vad vi kan göra för att vara snäll mot allt levande som finns i våra vattendrag . Vi hann givetvis med att se på djuren också och som tur var så hade inte björnarna gått i ide för vintern utan busade för fullt. Även på Skansen blev det utomhuslunch. Lasagne denna gång som smakade minst lika gott som maten vi fick den dagen vi var i Vasaparken. Vi hann också med att leka en stund och försöka att klara stenlabyrinten som finns utanför Solliden. Trötta men nöjda var vi allihopa då vi var hemma först strax innan 15.

.

Vi har även bakat pepparkakor den här veckan. Oj, redan… är det säkert många som tänker. Men vi har som tradition att vara med i pepparkaksutställningen på ArkDes. Detta år är temat ”tillsammans”. Vi har nu tillsammans med barnen funderat ut vad vi ska baka till vårt bidrag som skall lämnas in i slutet av november.

Vi avslutade veckan med en bokstavsjakt. Barnen blev indelade i lag och skulle sedan tillsammans klara olika uppdrag. Efter varje avklarat uppdrag fick de en bokstav.

Här ritar de av Bettan på ett papper i ateljén.

Efter att ha klarat alla uppdrag var det dags att bilda ett ord av bokstäverna vi samlat in. Det var lite klurigt men tillslut gick det😊

Det var allt för denna gång. Ha en trevlig Alla helgons helg,

Lotta Madde Thelma

En kommentar till “Bloggen vecka 44”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *