Bloggen vecka 50

Välkomna till årets sista blogg. Tänk att vi snart hela höstterminen har gått. Det känns som det har gått fort, men å andra sidan har vi fått uppleva massor tillsammans med era barn!

Förra veckan och även denna så har vi byggt upp mysfaktorn kring jul genom att julpyssla. Som traditionen bjuder här på S-E Björnen så har alla barn fått baka pepparkakor i vilken form som helst. Först ritas en skiss som sedan ska överföras på degen, sedan kavla, kantskära och in i ugnen. Självklart blir den rikligt dekorerad när den svalnat. Tills vidare får de pryda vår förskola, men strax innan jul kommer de hem. Risken är överhängande att de blir uppätna redan på vägen hem från förskolan 😆

Vi har också låtit vita, både stora och små, strumpor förvandlats till snögubbar med tomteluva på. De har fått flytta in i vårt vinterlandskap och får vartefter nya kompisar där.

Några barn har också gjort dekorativa stjärnor av tapeter vi fått. Återbruk är ju bra. De är inte särskilt svåra att göra, men se så fint slutresultatet blev!

Det har även skapats tomtar, tärnor, pepparkakor och andra figurer av toarullar.

Idag har det även tillverkats smällkarameller i härliga färger. Det är lite klurigt att vika dragspel och klippa krus av silkespapper. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen.

Det var allt för denna termin. Vi ses igen i januari.

God jul och gott nytt år 🎅🏻

Lotta, Madde och Inkan

En kommentar till “Bloggen vecka 50”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *