Sista bloggen för terminen!

”Du gamla du fria du fjällhöga nord…..”, ”Dansa lilla S-E Björn hopp, hopp, hopp, hopp, hopp, hopp…”, ”Sommarlov solen är så skön, sommarlov gräset är så grönt…”, ”Prästens lilla kråka skulle ut och åka…”

Ja, ovanstående sånger och många fler har vi under de senaste tre veckorna sjungit. Vi har haft mycket att fira, både nationella traditioner liksom lokala S-E Björnen traditioner.

Den första traditionen som inföll under dessa veckor var Sveriges Nationaldag, dagen då sverige fyller år. Inför detta pratade vi om flaggan och Sverige som land och hur många år Sverige fyllde i år. Kan du det? Barnen gjorde kransar i flaggans båda färger liksom flaggor med pinne. Vi lyssnade till och sjöng nationalsången och Isbjörnarna klämde i lite extra på ”jag vill dö i Norden”.

Vi fick även lyssna till marschen ”Under blågul fana” som man också kan höra på nationaldagen

Den här terminen har varit så annorlunda, dels med Covid-19 men också för att vi inte kunnat nyttja vår gård eller våra lokaler som vi önskat fullt ut. Under dessa månader har en del saker inte kunnat genomföras fullt ut eller inte alls, men vi har fått upp ögonen för mycket annat som vi inte skulle ha fått med oss om det inte varit som det varit och är. Vi tycker att vår barngrupp har tagit till sig denna tid på ett fantastiskt sätt och vad kan man som pedagog göra förutom att tala om det för dom….jo, vi bestämde oss för att sätta ihop en dag som vi döpte till Björnendagen. Den här dagen skulle vi fylla med roliga aktiviteter och lekar där äldre och yngre björnar tillsammans bildade lag och var med på samma lekar.

Vi började med ett hejarklackståg från Krokodilparken till gräsmattan där vi skulle vara. Det var ett stolt gäng som tjoade och tjimmade. Väl framme på plats sjöng vi, gick tipspromenad, körde stafett, lekte kullekar, tog oss till Vasaparken där vi hade korvgrillning för att sedan landa på förskolan där det blev go´mellis. Det var en jättehärlig dag och barnen var rätt trötta OCH glada när eftermiddagen kom.

Dagen efter Björnendagen var det avslutning och avtackning av våra Grizzlybjörnar som till hösten går in i ett nytt kapitel, nämligen till skolan. Precis som hela våren varit, annorlunda, blev även årets sommaravslutning annorlunda, men i slutändan bra för barnen.

Vi Isbjörnar ska ha en egen dag i nästa vecka då vi säger ”glad sommar” till varandra, sjunger sommarsånger i samlingen och äter extra goda frukter som barnen önskat. Då blir det som ett barn uttryckte ”festligt” och kanske sätter vi på lite party musik i form av naturljud som ett annat barn tyckte var partymusik…underbart att man har olika smak och referensramar!

Nu, denna vecka gjorde många förskolor som oss eller vi som dom, dansade runt midsommarstången. I år majade vi inte någon stång då vi inte var på gården. I stället dansade vi runt en mycket liten, men ack så söt midsommarstång. Det var ett glatt dansant gäng som tillsammans firade denna, en av många fina svenska traditioner.

Med denna blogg vill vi önska Er alla läsare en glad midsommar och en härlig sommar och på återseende till hösten!

Glad sommar!!!

Anna, Bettan, Cissi, Lotta, Madde, Tina

7 reaktioner till “Sista bloggen för terminen!”

 1. Tack till er fantastiska pedagoger som kämpat så otroligt mycket denna vår, alltid med ett leende på läpparna och så mycket kärlek och värme. Ni är förebilder! Hoppas ni får en riktigt härlig midsommar!

 2. Tack för allt ni gör, och att ni i alla lägen jobbar för att ge våra barn det allra bästa, även denna ovanliga vår!
  Glad midsommar!

 3. Tack för underbart jobb och engagemang – framförallt denna termin.
  Ni är vardagshjältar och vi är oerhört tacksamma!
  Hoppas ni alla får en härlig sommarledighet.

 4. Tack för denna termin!
  Ni har verkligen överträffat er själva med alla hinder som dykt upp. Dessutom med värme, kärlek och omtanke. Fantastiskt bra kämpat.
  Kärlek från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *