V.17

Hej Bloggen

Den här veckan har vi pratat om ordspråk. Barnen kände igen väldigt många. Bland annat ” stark som en oxe” och ” hungrig som en varg”. Varför säger vi ”arg som ett bi”. Barnen fick välja var sitt ordspråk som de sedan skrev och ritade till.I tisdags var våra äldsta björnar på Tekniska museet tillsammans med sina kompisar i femårsgruppen. Vi byggde magnetbanor, flög flygplan och gick ner i gruvan. Tillsammans tog vi oss igenom det mörka rummet. Det var lite läskigt men spännande.

När vi var i skogen i onsdags tittade vi på myror. Hur ser en myra ut egentligen? Hur många ben har en myra? Visste ni förresten att en myrdrottning kan bli 20 år och att det bor 500 000 myror i en stor myrstack. Vi tittade i förstoringsglas på myror och myrstacken.

I veckan har vi även skapat ugglor i lera. Vi kavlar och skär ut formen till våra ugglor. Viker in vingarna och trycker dit fjädrar och näbb. Att limma med vatten var väldigt roligt.

Under en längre tid har vi tagit reda på hur långt olika djur hoppar. Vi bygger ut vår mattehörna tillsammans. Visste du förresten att en fälthare hoppar 7 meter och en loppa endast 33 centimeter. Fast den vinner i förhållande till sin storlek. Hur långt hoppar du? Kom in och provhoppa i vår mattehörna.

I slutet av förra veckan skapade vi en stor bubbelmålning tillsammans. Vi gjorde såpbubblor och blandade smeten med vattenfärg. Vad händer när vi blåser ut bubblorna ur petflaskan? Vi testar att blåsa ur olika nät.

Trevlig Valborg

Lotta & Tina

4 reaktioner till “V.17”

  1. Tack så mycket för härliga bilder och berättelser! Det är verkligen värdefullt och roligt, allt ni gör. Inte konstigt att barnen inte vill gå hem. 🙂
    Ha en härlig Valborg alla!

  2. Så kul med alla insekter och djur överallt. Tänk att varje myrstack innehåller så många myror! Som en storstad. Måste ju innebära att varje större skog är som en världsdel! 🙂

  3. Det är så oerhört roligt och läsa om er vecka och titta på bilderna, lika roligt och fantastiskt och blicka tillbaka på allt ni gjort under våren. Ni är så innovativa🤗⭐️🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *