v 35

Hej Bloggen,

Nu har alla ”gamla” björnar kommit tillbaka från sommarledigheten! Dessutom som vi nämnde i förr förra veckans blogg har vi välkomnat ytterligare en Isbjörn till oss liksom vår pedagog Cissi som nu är med oss Isbjörnar. Hon var ju tidigare med Storbjörnarna. Så roligt, ny kompis och ”ny fröken”.

Dessa första veckorna och kommande lägger vi extra fokus på hur man är en bra kompis. Vi gör det genom att bl a påtala när man gör något som är omtänksamt och bra gentemot sin kompis/ kompisarna och vi läser också ”Kompisar”, en bokserie som tar upp olika situationer, händelser som kan uppstå kompisar emellan. De handlar om Kanin och Igelkott. En bokserie som finns för både yngre och äldre barn och som har god lärarhandledning.

På samlingarna sjunger vi två sånger som berör ämnet, en av de två är denna sång. Melodin är Bamsesången.

I onsdags när vi var i skogen ringde Allemansråttan och Elton till oss för att tala om att de ville träffa oss. De lekte kurragömma så vi gick för att leta efter dom.  Allemansråttan hittades nästan direkt, men Elton var svårare att hitta. Han hade ramlat ner från ett träd och låg upp och ner på marken. Tillsammans berättade dom för oss vad man gärna får göra i skogen och vad vi som besöker skogen ska tänka på och absolut inte får göra. Att vara försiktig om allt smått som växer upp ur marken som blommor, svampar och trädskott, varför vi inte ska plocka svamp utan en vuxen, att vi inte ska skrika i skogen och absolut inte bryta av grenar från träd. Allemansråttan kommer hänga med mkt i skogen framöver, liksom Elton, Ekis och de andra djuren.

Av vår Sopsamlarkompis Stubben hade vi fått i uppdrag att lämna tillbaka skogsmaterial till hans skog som vi tidigare i våras tagit med oss därifrån och som vi nu inte behöver. Självklart ville vi hjälpa honom med det. En hel kasse med kottar lämnade vi tillbaka. Han tackade så mycket och tyckte vi var fina kompisar som gjorde en sån insats.

Vi hittade också något som legat i skogen sedan i våras, en grå fingervante, och när vi tog upp den och läste på namnlappen vem den tillhörde, så stod namnet Colin i den. En kompis som inte längre går kvar hos oss. Den vanten får bli vanten i ”Sagan om vanten”

Dagen efter följdes skogsdagen upp och några av oss ritade Allemansråttan och pratade om det som vi fick lära oss av Elton och Råttan. De är båda väldigt ”levande” för våra barn. Inplastade platta kopierade maskotar 🙂

Dessa veckor har vi lekt mycket ihop i olika konstellationer. I parken var det väldigt härligt att gunga ihop och spännande att se hur många kompisar som fick plats i gungan samtidigt. Någon bra bloggbild blev det tyvärr inte, för alla ville titta in i kameran, likaså är det med fotona från våra rollekar, linslusar som vi alla är!! De hamnar i våra personliga pärmar istället.

Idag avslutade vi veckan med ett hejdundrande gympapass med många gamla omtyckta inslag och en ny pärla.

Nu kör vi!

Efter uppvärmningen till våra favoriter tog vi på ryggsäckarna och hoppade på tåget till en kul lekplats (hinderbanan) där kroppens olika muskler fick tränas. Sen svalkade vi fötterna i en närliggande sjö (blå mattan i samlingsrummet) medan vi åt frukt och drack gott vatten.

Innan mellis firade vi vår storbjörnskompis i efterskott och även vår härliga vikarie Gun som fyllt år. Som vi sjöng och hurrade för dom!

Till mellis bjöd en Isbjörnskompis och en Grizzlybjörnskompis på sina egenhändigt bakade fina goda små scones, vilket får runda av denna ”kompisblogg”

Ha en fin helg så ses vi nästa vecka!

Bettan Madde Cissi

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *